مصاحبه مدیرعامل مجمع خیرین سلامت استان اصفهان

مصاحبه مدیرعامل مجمع خیرین سلامت استان اصفهان

بسم الله الرحمن الرحیم

الحمدلله الّذی هدانا لهذا وما کنّا لنهتدی لو لا ان هدانا الله

لطفاً بطور اجمال مجمع خیرین سلامت استان اصفهان را معرفی نمائید

مجمع خیرین سلامت استان اصفهان با بهره مندی از مجموعه خیریه های فعال استان که با سابقه بیش از 40 سال خدمت رسانی در حوزه سلامت و تلاش در جهت فراهم نمودن امکانات مناسب بهداشتی و درمانی برای مردم عزیز و ولایتمدار استان تشکیل گردیده است. هم اکنون دارای 27 عضو فعال می باشد.

اهم اهداف کلان مجمع را به اختصار بیان فرمائید

  1. هدایت و هدفمند نمودن فعالیت های انجمن های خیریه و خیرین در جهت نیازهای ضروری در حوزه سلامت استان
  2. برنامه ریزی به منظور فرهنگ سازی بمنظور جذب خیرین و ارج نهادن به خدمات ایثارگرانه ی خیرین و واقفین در حوزه سلامت استان
  3. تشکیل و حمایت از مؤسسات خیریه در مراکز بهداشتی درمانی استان
  4. تلاش به منظور جذب خیرین در حوزه ی عمرانی جهت ساخت بیمارستان و مراکز بهداشتی درمانی.
  5. ارائه پیشنهاد و برنامه ریزی جهت تسهیل و تسریع در امور مرتبط با مراکز بهداشتی درمانی با دانشگاه علوم پزشکی اصفهان.
  6. برگزاری همایش سالیانه خیرین حوزه سلامت جهت تجلیل ، تقدیر و معرفی خدمات ارزشمند خیرین و واقفین حوزه سلامت به جامعه.
  7. راه اندازی و پشتیبانی بانک جامع اطلاعات خیرین و واقفین سلامت در استان اصفهان.

آنچه در بحث امور خیریه های درمانی دارای اهمیت و جایگاه والایی است، به نظر شما چیست

مهمترین بخش هر عملی نیت انجام آن است، باستناد «نیتُ المؤمن خیرٌ من عملهِ» که هم به عمل هویت می بخشد و هم هدف را به درستی تبیین می کند تا راه به بیراهه منتهی نشود. اگر چرایی کار خیر پاسخ کاملی را دریافت نماید بی تردید به ثمر می نشیند. خدا و خواست او، اولین و آخرین دلیل عمل هر موحد است که هم هدف را نشان می دهد، هم راه را می نمایاند و هم هدایتگر است.

همانطور که خداوند در قرآن کریم می فرماید:

وَمَا تُنفِقُواْ مِنْ خَيْرٍ فَلأنفُسِكُمْ وَمَا تُنفِقُونَ إِلاَّ ابْتِغَاء وَجْهِ اللّهِ وَمَا تُنفِقُواْ مِنْ خَيْرٍ يُوَفَّ إِلَيْكُمْ وَأَنتُمْ لاَ تُظْلَمُونَ (272 بقره)

هر آنچه را که انفاق کنید به نفع خود کرده اید و لذا جز برای کسب رضایت و توجه خدا انفاق نکنید و هرچیزی را که انفاق می­کنید به شما می رسد و در تاریکی نخواهد ماند.

به نظر شما برای ترقیب نمودن حوزه خدمات و فعالیت خیرین و واقفین عرصه سلامت باید چه کنیم

می توان با معرفی صحیح زمینه و محورهای کار خیر از دیدگاه قرآن و اهل البیت علیهم اسلام به جامعه، اصل انفاق و کارهای خیر و عام المنفعه در حوزه سلامت را  به عنوان یك ارزش دینی در اجتماع معرفی نمود، در دنیای امروز ایده، امکانات و مدیریت سه مقوله جداگانه است که نمی توان برای هر سه بخش یک مسیر واحد را طی نمود.

کار خیر، در حوزه سلامت را کارشناسان این حوزه تشخیص نیاز می دهند و اولویت آنها را مشخص می کنند، خیرین و واقفین از امکانات خود برای تحقق ایده­های ارزشمند و زیربنایی بهره می برند و مدیران امکانات را راهبری کرده، تا رفع نیاز پیگیری می نمایند.

بنابراین به نظر من برای درک صحیح و کامل، باید جایگاه کارشناسی و اولویت سنجی را ارج نهاده و ظهور و بروز آنها از اولویت کارهای خیر محسوب می گردد تا نیازها و محل نیاز جستجو شود که این امر مهم را مجمع به عنوان یکی از وظایف اصلی خود دنبال می­کند.

شکل گیری فعالیت های خیریه در کشور و در استان اصفهان به چه زمانی باز می گردد و عامل اصلی شکل گیری این حرکت مردمی چه بوده است

از دیرباز فطرت های پاک مردم استان در امر بهداشت و درمان فعال بوده بطوری که وجود مراکز بهداشتی و درمانی باسابقه شهر با تلاش خیرین تاسیس گردیده است اما عامل اصلی فطرت انسان هاست که با درک درد، دردمند می شوند و در برخورد با نیاز مردم، نیاز درونی خود را برای پاسخ درک می­نمایند اما آنچه این فطرت را شکوفا کرده و باعث تداوم حرکت کار خیر در کشور و استان می شود ارتباط قلبی و عملی با حقیقت اسلام (تعالیم شیعی) است .

وقتی منهای مذهب و جلب رضایت الهی انسان درک نیاز می کند، با کمک و دریافت رضایت درونی حرکت متوقف می شود ولی اگر ملاک خدا باشد تداوم می یابد چرا که سیر الی الله را توقفی نیست. توکل بر خدا رمز موفقیت در این مسیر است.

تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ وَتجَُاهِدُونَ فىِ سَبِیلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِکمُ‏ْ وَأَنفُسِکُمْ ذَالِکمُ‏ْ خَیرٌْلَّکمُ‏ْ إِن کُنتُمْ تَعْلَمُونَ(11 صف)

از مهم ترین زمینه هایی که در حال حاضر خیّرین در آن عرصه مشغول به خدمت رسانی هستند را نام ببرید؟

بحمدالله مردم خیراندیش اصفهان با انگیزه معنوی و برخاسته از اعتقادات الهی از پیش قراولان کارهای خیر در همه ابعاد هستند و با بهره مندی از آداب و سنن نبوی و علوی که در این شهر ریشه دارد در همه زمینه های کارهای خیر نقش بسیار ارزشمندی را جهت فراهم نمودن امکانات در حوزه های مختلف خصوصاً در حوزه سلامت و ساخت مراکز بهداشتی درمانی بیمارستانی تامین تجهیزات مورد نیاز مراکز و خیریه های خدماتی در حوزه تامین هزینه درمان و دارو برای بیماران از جمله فعالیت های خیرین می باشد.

آیا وجود اتاق فکر را در هر خیریه ای لازم می دانید؟

وجود اتاق فکر نه تنها لازم است بلکه ضرورت دارد، بدون بصیرت گام برداشتن، گمراهی و فاصله گرفتن از راه صحیح است ایده­پردازی مشرف بر اعمال خیر، قبل و بعد از عمل خیر لازم است تا هر اقدامی بازبینی شود. این نظارت در هر مرحله از کار لازم است تا از بهترین الگوها و آخرین روش های خدمت رسانی استفاده شود.

مَّا أَصَابَکَ مِنْ حَسَنَةٍ فَمِنَ اللَّهِ  وَ مَا أَصَابَکَ مِن سَیِّئَةٍ فَمِن نَّفْسِکَ  وَ أَرْسَلْنَاکَ لِلنَّاسِ رَسُولًا  وَ کَفَى‏ بِاللَّهِ شهَِیدًا (79/نسأ)

در آخر لازم می دانم راه اندازی سایت مجمع خیریه های بهداشتی درمانی استان اصفهان به آدرس www.echa.ir  که در راستای اطلاع رسانی، معرفی خیرین محترم عرصه سلامت راه اندازی شده است را اعلام نمایم که علاقمندان می توانند جهت آگاهی از فعالیت های صورت گرفته در حوزه بهداشت و درمان توسط خیرین و واقفین به این سایت مراجعه نمایند.

خدایا برآستان مغفرت و رحمت تو فرود آمدم و به امید عفو تو آهنگ خدمت به جامعه را پیشه کرده ام و به بخشایش و توفیق روز افزون تو دل سپرده ام، و به فضل و احسان تو اعتماد کرده ام، مرا آنچه سبب آمرزش تو شود در دست نیست و کاری نکرده ام که به پاداش آن شایسته عفو تو باشم امیدوار به رحمت تو و قبولی این خدمات ناقابل در عرصه های مختلف هستم.

سید حسین رضازاده

آبانماه 1389