حجت الاسلام و المسلمین حاج مهدی مظاهری

حجت الاسلام و المسلمین حاج مهدی مظاهری

حجت الاسلام و المسلمین حاج مهدی مظاهری از خیرین سلامت و عضو هیأت امنای مرکز آموزشی درمانی امام حسین (ع) است که نام او را میان پیشگامان این عرصه در استان اصفهان بسیار شنیده ایم،این بهانه ای شد تا گفتگوی کوتاهی با ایشان داشته باشیم و حجت الاسلام و المسلمین مظاهری با وجود کسالت فراوان با روی باز پذیرای ما شدند، آنچه میخوانید حاصل این گفتگو است.
فعالیت شما در عرصه سلامت دقیقا به چه حوزه ای اختصاص دارد؟
تشکیل انجمن «ام اسی» جهت کمک به بیماران «ام اسی» و تحقیق و پژوهشی پیرامون این بیماری و تشکیل انجمن سرع جهت کمک به بیماران صرع از جمله فعالیتهایم در حوزه سلامت است. در آغاز شروع به ساخت مراکز آموزشی درمانی دکتر شهید چمران، بنده جزو افرادی بودم که با همت و کمک مردم این مرکز را تأسیس نمود تا اینکه مدتی بعد ادامه کار توسط دانشگاه علوم پزشکی دنبال شد، عضو هیات امنای بیمارستان امام حسین (ع) (ویژه بیماران صعب العلاج و هموفیلی) و ...، هم هستم.
شرایط ورود خیرین به عرصه سلامت چگونه است و در حال حاضر این اقدام چقدر ضرورت دارد؟
البته ضرورت فعالیت در این حوزه بالا است، منتهی باید با جلسات و تبلیغات رسانه های گروهی و مجامع مختلف، مردم را به حضور در این عرصه تشویق کرد و مردم هم چون  شاهد نیاز جامعه هستند در این رابطه همت کرده اند و میکنند
 انجمن خیرین سلامت در حال حاضر چه اندازه فعال است و شما چقدر در آن حضور دارید؟
 این انجمن در حال حاضر فعال است، نشستها و برنامه ریزی هایی هم دارد و من هم که کارهای اخیر تشویقی و ترغیب کنند بواسطه کسالت نمی توانم در جلسات حضور پیدا کنم، دورا دور از روند این جلسات اطلاعاتی دارم، گاها نیز دوستان حاضر در انجمن برای مشورت و دریافت راهکار به من مراجعه می کنند.
مردم چه اندازه با خیریه ها آشنا هستند؟
میزان آشنایی با خیریه ها در استان خوب است به شکلی که مردم اصفهان حدود ۶۰ یا ۷۰ درصد با این اقدام ها آشنایی دارند، چون تعدادی برای کمک گرفتن و تعداد دیگری برای کمک کردن به این خیریه ها مراجعه می کنند.
این خیریه ها چه خدماتی به مردم نیازمند ارائه میدهند؟
در رابطه با سلامت بیمارستان ها و درمانگاه هایی وجود دارد و موسسات خیریه ای که برای جراحی قلب، تعویض کلیه، تعویض کبد، بیماران «ام اس»، جراحی چشم، بیماران سرطانی و هموفیلی، اقدام می کنند، مواردی که عرض کردم به علاوه امور فراوان دیگری از جمله خدماتی است که این خیریه ها به مردم عرضه می کنند.
در همه این ایام که به کار خیر مشغول بودید، موردی وجود داشته که به صورت ویژه تحت تاثیر قرارتان بدهد؟
بله در میان بیماران (ام اس ) بعضی از بیماران هستند که در همان ایام ابتدای بیماری وضعیت بسیار سختی پیدا می کنند به شکلی که دیگر کنترل ادرار و مدفوعشان را ندارند و حتی کنترل دست و پاهایشان را از دست میدهند و در اواخر بیماری حتی در عمل بلعشان هم دچار مشکل میشوند در مجموع شرایط این بیمار به گونه ای می شود که در بستر گرفتار می گردد و دیگر نمیتواند هیچ حرکتی داشته باشد، اما از نظر فکر و ذهن بسیار فعال است و متوجه همه امور میشود، زندگی برای این انسانها ادامه دارد و اطرافیانشان هم به قدری خسته می شوند که دیگر توان کمک کردن به آنان را ندارند و آنها را رها می کنند و می روند، بیمار می ماند و آن شرایط سخت و دیگر کسی هم نیست که آنان را کمک کند، زمانی که به دیدن اینان می رویم، میبینیم این فرد بدون هیچ پرستاری ایام میگذرانند، در برخی از موارد میبینیم که حتی همسران این افراد نیز آنان را ترک می کنند، خیلی شرایط سخت و بدی پیدا می کند.
اینکه می گویند خداوند به برکت کار خیر خانواده و خود شخصی خیر را از جمیع بلایا در امان میدارد را تجربه کرده اید؟
خداوند در قرآن فرموده اند «لین شکر تمالازیدتکم» اگر کسی شکر نعمتهای خداوند را نماید، خداوند نعمتهایش را برای آن فرد افزونتر می کند، شکر هر نعمتی را با همان نعمت پاسخ میدهند، اگر کسی سلامتی دارد فقط شکر سلامتی کافی نیست میبایست اگر توانایی دارد در جهت کمک به افرادی که مبتلا به بیماری هستند، اقدام کند و در کنار این کمک بابت برخورداری از این نعمت خداوند را شکر کند، زمانی که این شکر را به صورت رفتاری انجام دهد طبیعتا می بیند که خداوند خودش و خانواده اش را به این بیماریها مبتلا نمی کند، این کار مثل صدقه دادن است. 
خیرین در زمینه اقتصادی گذاشت می کنند و این کار کوچکی نیست، اما بزرگتر از گذشت اقتصادی چه گذشتی داریم؟
افرادی که به بیماران و مبتلایان کمک می کنند و از آنان پرستاری می کنند، بعضی از این بیماران (ام اسی) که عرض کردم شرایط مالی خوبی هم دارند، اما کسی را ندارند که کمک شان کند، حمام شان ببرد و... افرادی که از این بیماران پرستاری می کنند، بسیار بیشتر از آنانی که کمک مالی می کنند
اگر امکان اقتصادی، اجرایی و وقت گذاری بیشتر از این داشتید، از میان همه کارهای اخیر باز هم این کار را انتخاب می کردید و یا اگر کار خیر دیگری را انتخاب می کردید، آن کار چه کاری بود؟
اگر آدم بتواند کارهای خیر را در امور فرهنگی برنامه ریزی کند ارزش افزوده دارد، چون اگر فکر افراد سلامت پیدا کند و هدایت شود یک نفر می تواند، صدها بلکه هزاران نفر را با تبلیغ و ترویج به مسیر خود سازی بیاورد، این رسالتی است که پیامبر اسلام (ص) انجام دادند. راسی کلیه امور خیر فعالیتهای فرهنگی است.