چهارمین جلسه شورای سیاست گذاری جشنواره مهر سلامت

چهارمین جلسه شورای سیاست گذاری جشنواره مهر سلامت

 

چهارمین جلسه شورای سیاستگذاری اولین جشنواره فیلم کوتاه مستند و داستانی مهر سلامت ظهر روز چهارشنبه 13 دی ماه با حضور سید مهدی سیدین‌نیا (دبیرجشنواره و معاون اجرایی امور استانهای حوزه هنری)، دکتر مهدی احمدی فر رئیس حوزه هنری استان اصفهان، سیدحسین رضازاده مدیرعامل مجمع خیرین سلامت و رئیس جشنواره، حسن اکلیلی هنرمند پیش‌کسوت تئاتر، محسن طباطبایی مدیر موسسه برگ سبز، عبدالحسین احمدی مدرس دانشگاه و کارگردان صدا و سیما، محمد پسران رزاق (مدیراجرایی جشنواره و کارگردان)، محسن مزدبران مدیر گروه سینمای دانشگاه سپهر در دفتر ریاست حوزه هنری استان اصفهان واقع در استانداری، عمارت سعدی برگزار شد،
از جمله مسائل مطرح شده در این جلسه عبارتند از:
  1. اطلاع رسانی مراحل مختلف جشنواره
  2. تعامل با سایر مجموعه ها
  3. تعیین جوایز جشنواره
  4. اهمیت و ضرورت برگزاری این جشنواره
  5. نقش آن در جامعه

مردم بیش از مسئولین در حوزه سلامت نقش داشته اند

رئیس جشنواره طی صحبتی بر ضرورت تشکیل جلسات به صورت هفتگی و با حضور حداکثر اعضای شورا تاکید نموده و اظهار امیدواری نمود با برگزاری این جشنواره بتوان گوشه ای هرقدر کوچک از فعالیت های خیرین در عرصه سلامت را بازتاب داد. 


سید حسین رضازاده با اشاره به اهمیت کار نیک و خیر در جامعه افزود: پیشنهاد من این است که ضمن معرفی خیرین حوزه سلامت از طریق فیلم های این جشنواره به تجلیل از خیرین نمونه در این عرصه بپردازیم، در زمینه سلامت به جزء انتشار کتاب ، ساخت درمانگاه و... کارهای دیگری نیز انجام شده است و باید افراد موثر در این حوزه را شناسایی، معرفی و تجلیل کنیم.
وی هدف کلی از برگزاری جشنواره فیلم کوتاه مهر سلامت را این عنوان کرد که وقتی مردم این فیلم ها را ببینند می فهمند که از قافله خیرین عقب افتاده‌اند و این موضوع خوبی است برای کسانیکه می‌خواهند پول خود را در امر خیر صرف کنند.
انسانهایی که از پول و مادیات گذشته‌اند و به امر خیر در حوزه سلامت پرداخته‌اند باید معرفی شوند و این پرتره‌ها (فیلم های معرفی خیرین سلامت) می‌تواند در الگو آفرینی در جامعه موثر باشد.
وی تصریح کرد: شاید برخی از مسئولین دوست نداشته باشند که مردم بدانند در حوزه سلامت خیرین مردمی بیشتر از مسئولین خدمت کرده و نقش داشته‌اند.
رضازاده گفت: با این جشنواره می‌خواهیم تنور بذل و بخشش و کار خیر را در جامعه داغ نگه داریم و می‌خواهیم این فکر (کار خیر در زمینه سلامت) را در جامعه احیاء کنیم و شاید هر کار خیری از گام‌های کوچک رخ دهد اما کم کم می‌توان به گام های بزرگ تر رسید و فکر این جشنواره نیز از یک حرکت خیر می‌آید.

"نذر وقت" موضوع جدید جشنواره

بنا به پیشنهاد آقای دکتر احمدی فر رئیس سازمان هنری مقوله نذر وقت به موضوعات جشنواره در فراخوان اضافه گردید. 


وی در خصوص اطلاع رسانی عمومی از طریق کانال های حوزه هنری اصفهان در فضای مجازی و تعامل با رسانه های مختلف برای این جشنواره قول همکاری داد و گفت: بسیار شایسته است که با موضوع خیرین حوزه سلامت و معرفی آنان به جامعه فیلم ساخته شود، اما موضوعات جدیدی مانند "نذر وقت" نیز مهم است.
ضمن تعریف "نذر وقت" در حوزه سلامت افزود: پزشکی که روزی از هفته را برای ویزیت و معاینه رایگان و پرستاری که چند ساعت را برای پرستاری از مریضان بی بضاعت وقت صرف می کنند همه شامل موضوع "نذر وقت" می شوند.
رئیس حوزه هنری استان اصفهان در ادامه با اشاره به اولویت برای ساخت فیلم با موضوعات جشنواره خاطرنشان کرد: اولویت نخست حوزه ساخت فیلم است اما پس از آماده سازی فیلم ها باید دید چگونه می خواهیم آنها را عرضه کنیم و آیا این عرضه در جامعه به صورت عمومی یا خاص باید باشد و اگر آثار تولیدی هرجشنواره ای به خوبی عرضه شود می توان گفت آثار آن جشنواره به خوبی دیده شده است و اثرگذار بوده است.

به این حرکت امیدوارم

سیدمهدی سیدین نیا دبیر جشنواره با تاکید بر برگزاری باشکوه و خلاق مراسم افتتاحیه و اختتامیه و ضرورت اندیشیدن به نوع و مکان این مراسم خاطر نشان کرد با توجه به موضوع جشنواره شاید بتوان مکان متفاوتی با آنچه تاکنون برای اینگونه مراسم ها در جشنواره ها شاهد بودیم در نظر گرفت.
سیدمهدی سیدین نیا ضمن ابراز امیدواری از هرچه بهتر برگزاری این جشنواره در اصفهان گفت: به این حرکت(برگزاری جشنواره مهرسلامت) امیدوارم و تفاوت بارز این شورا نسبت به دیگر شوراهای سیاست گذاری همدلی است که میان اعضا وجود دارد.
وی افزود: پیشگیری و سلامتی در جامعه اهمیت دارد و طبق آمار سالانه ده هزار میلیارد برای خدمات و امور دندانپزشکی هزینه می‌شود که باید دید برای مابقی بیماری‌ها این مبلغ به چه میزان است.
وی خاطرنشان کرد: موضوع تخصصی این جشنواره سلامتی است و باید دید تا چه میزان می‌توان در کشور سلامتی و رفاه ایجاد کرد.
وی همچنین به لزوم مشخص کردن، هزینه ها و پیش بینی اعتبارات پرداخت و ادامه داد: اختتامیه این جشنواره برای دیده شدن نیاز به کارهنری متفاوت دارد و البته ما نیز ایده‌های نویی برای برگزاری اختتامیه این جشنواره خواهیم داشت.
 

کار خیرشیرین و دلنشین است


آقای اکلیلی ضمن تأکید بر برگزاری هرچه قوی تر جشنواره، تولید برنامه تلویزیونی در شبکه اصفهان با محوریت نمایش آثار رسیده به جشنواره و گفتگو با خیرین سلامت را راهکاری برای ارتباط قوی¬تر مردم و مخاطبین با جشنواره مطرح نمود که مورد موافقت اکثریت حاضر به اتفاق قرار گرفت.

هنرمند پیش‌کسوت تئاتر اصفهان گفت: کار خیرشیرین و دلنشین است و البته این جشنواره باید یک جشنواره اجتماعی برای تمامی صنوف شود، اما اگر قرار است جشنواره‌ای اتفاق بیافتد باید یک کار اصولی و ماندگار انجام شود که تاریخ مصرف نداشته باشد.
وی تأکید کرد: امروزه مهمترین کار احیای فرهنگ سلامت میان مردم با جشنواره‌های فیلمسازی است، جشنواره باید بازتاب داشته باشد و عملکرد خوب پزشکان باید به نسل‌های بعد منتقل شود.

نگاه حوزه هنری به هنر و هنرمند متفاوت است


آقای محمد پسران رزاق دبیر اجرایی جشنواره گزارشی از تعداد فیلم های رسیده به دبیرخانه ارائه نمود و از برگزاری کارگاه های آموزشی کارگردانی و فیلمنامه نویسی در خصوص تبیین اهداف و موضوعات جشنواره برای فیلمسازان خبر داد و خاطر نشان کرد برای زنده نگاه داشتن جشنواره باید در تولید فیلم ها از نگاه سفارشی فاصله گرفته و فیلمسازان را آزاد بگذاریم تا با خلاقیت خود، موضوعات جشنواره را از نگاه خود (هنرمندان فیلمساز) به منصه ظهور برسانند.
 
 


سیدمحسن طباطبایی پور بر لزوم تجلیل از خیرین عرصه سلامت در حاشیه جشنواره تاکید کرد و مسئولیت برگزاری اولین جلسه شورای سیاستگذاری با آقای صرامی مدیر شهرک سلامت را به عهده گرفت.
طباطبائی نیز با اظهار امیدواری در خصوص برگزاری نخستین مرحله از برگزاری این جشنواره در استان اصفهان خاطرنشان کرد: این جشنواره به دلیل اینکه در نخستین دوره برگزاری است با موضوعات وسیعی در خصوص سلامت فراخوان فیلم داده است و امسال جشنواره از نظر موضوعی مفصل تر برگزار می شود.
 
آقای حسین احمدی مسئول آماده سازی طرح برنامه تلویزیونی و ارائه آن به صورت مکتوب در جلسه آینده شورا شد.
در این جلسه با استقبال دکتر احمدی فر مقرر و مصوب گردید که حوزه هنری حداقل تعدادی فیلم در قالب موضوعات جشنواره را توسط حوزه هنری به تولید رسانده و به دبیرخانه جشنواره تحویل دهد.
آقای مزدبران مسئول هماهنگی جهت برگزاری کارگاه های آموزشی به اتفاق آقای محمد پسران رزاق گردیدند.
بررسی نهایی طرح پوستر جشنواره توسط اعضا صورت گرفت و مقرر گردید پوستر با اصلاحات نهایی آماده انتشار گردد