سخنرانی معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي اصفهان در همایش ایثار ماندگار

سخنرانی معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي اصفهان در همایش ایثار ماندگار

دكتر مجتبي رحيمي معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي اصفهان در همايش تجليل از خانواده هاي اهداكننده عضو با بيان اينكه اولين اهداي عضو در سال ۱۹۵۴ چيزي حدود ۵۷ سال پيش اتفاق افتاد، بيان داشت: نخستين پيوند عضو در ايران در شهر شيراز مصادف با سال ۱۳۴۷ انجام گرفت.
وي با اشاره به اينكه در شهر اصفهان نخستين پيوند عضو درسال ۷۳ از اهدا كننده زنده انجام گرفت، افزود: در اين بين موفق به كسب مجوز پيوند اعضاي در سال ۱۳۷۹ شديم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي اصفهان با بيان اينكه زندگي فردي كه دچار مرگ مغزي شده به هيچ وجه امكان پذير نيست، اظهار داشت: در واقع درمان فردي كه دچار اين عارضه شده به هيچ عنوان امكان پذير نبوده ادامه حيات آن غير ممكن است.
وي ادامه داد: اين در حالي است كه تمامي اديان الهي پيوند اعضا از بيمار مرگ مغزي را جايز دانسته و آن را به عنوان عشق به هم نوع توصيف مي كنند، به علاوه در سال ۷۹ نيز در مجلس شوراي اسلامي قانون اهداي عضو از مرگ مغزي به افراد نيازمند به تصويب رسيد.
دكتر رحيمي با اشاره به اينكه تيم پزشكي كه براي درمان افراد در بالين آنان حاضر مي شوند با تيم اهداي عضو تفاوت دارند، تصريح كرد: به عبارت ديگر زماني تيم اهداي عضو در بالين بيمار حاضر مي شوند كه كه خدمات درماني توسط پزشك معالج به اتمام رسيده باشد.
وي در مورد مراحل اهداي عضو از بيمار مرگ مغزي گفت: شناسايي مرگ مغزي توسط پزشك معالج، اطلاع به تيم مرگ مغزي و پيوند اعضا، اخذ رضايت از خانواده، مراقبت هاي خاص و شرايط نگهداري وي‍ژه، بررسي دوباره فرد دچار مرگ مغزي توسط تيم اهداي عضو و انجام آزمايش تاييديه مرگ مغزي و در نهايت انتقال بيمار مرگ مغزي به اتاق عمل از مراحل اهداي عضو به شمار مي رود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي اصفهان با بيان اينكه از سال ۸۰ تا ۸۹ تعداد ۱۲۰ اهداي عضو در استان اصفهان انجام گرفته است، بيان داشت: اين در حالي است كه در طول اين سال ها با افت و خيزهاي زيادي روبرو بوده اما در نهايت يه سمت پيشرفت و گراش بيشتر خانواده ها به اهداي عضو حركت كرده است.
وي با اشاره به اينكه در سال ۸۹ حدود ۳۳ مرگ مغزي اهداي عضو در استان اصفهان انجام گرفته، افزود: در سه ماهه نخست امسال نيز حدود ۱۰ بيمار مرگ مغزي اهداي عضو داشته كه پيش بيني مي شود تا پايان سال به ميزان ۴۰ تا ۴۵ بيمار افزايش پيدا كند.
دكتر رحيمي با بيان اينكه آقايان به علت قرارگيري بيشتر در معرض خطرات بيشترين بيماران مرگ مغزيرا به خود اختصاص مي دهند، خاطرنشان كرد: بيشترين اهدا كنندگان عضو بين سنين ۱۰ تا ۳۰ ساله بوده و عمده بيماران مرگ مغزي را متاهلين تشكيل مي دهد.
وي ادامه داد: كليه بيشترين تعداد اعضاي اهدا شده را به دليل فراهم شدن شرايط لازم براي نگهداري آن را به خود اختصاص داده است در اين بين كبد با ۶۶ در صد، قلب ۱۸، پانكراس۱، احشاء ۴، بافت استخواني ۳ و ريه ۱ درصد را به خود اختصاص داده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي اصفهان با اشاره به اينكه در سه سال گذشته پيوند قبل در استان اصفهان رشد چشمگيري داشته است، تصريح كرد: حوادث ترافيكي بيشترين آمار مرگ مغزي را به خود اختصاص داده و پس از آن خونريزي داخل مغزي، تومورها و ضربات وارده به سر بيشترين تعداد آمار مرگ مغزي را به خود اختصاص داده است.
وي با بيان اينكه آمار رضايت اهداي عضو در كشور ۱۰ درصد است، اظهار داشت: اين در حالي است كه ميزان رضايت از اهداي عضو در استان اصفهان بيشتر از ميانگين كشوري و حدود ۱۴ درصد بوده و درصدد افزايش آن به ۱۰۰ درصد هستيم.