گزارش افتتاحیه جشنواره فیلم کوتاه مهر سلامت

گزارش افتتاحیه جشنواره فیلم کوتاه مهر سلامت

افتتاحیه اولین جشنواره ملی فیلم کوتاه مهر سلامت با حضور شخصیت‌های حقوقی و حقیقی از ارگان‌های مختلفی همچون دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجمع خیرین سلامت کشور و استان امشب بیست و سوم مهرماه در سالن سینمای حوزه هنری برگزار شد.
این جشنواره در بخش‌های مستند، فیلم نامه، داستانی و بخش دانش‌آموزی تا بیست و ششم مهرماه برگزار خواهد شد.
در ابتدای این مراسم احمد فامیل دردشتی، رئیس هیأت مدیره مجمع خیرین استان اصفهان به عنوان یکی از اصلی‌ترین برگزارکنندگان این جشنواره گفت: همدلی و همگامی مردم خیر استان اصفهان همیشه و در همه جا باعث پیشرفت ما در برنامه‌های سلامت و درمان بوده و هست.
وی افزود: همکاری دانشگاه علوم پزشکی با مجمع خیرین سلامت استان در حدود تقریبا یک سالی که تصمیم بر اجرای این جشنواره گرفتیم قابل تقدیر است. رئیس هیأت مدیره مجمع خیرین استان اصفهان عنوان کرد: به تصویر کشیدن کار خیر توسط فیلم و داستان آثاری بسیار بزرگ و ماندگار خواهد داشت که نتیجه این کار را در سال‌های آینده مشاهده خواهید کرد.
در این مراسم حجت‌السلام‌والمسلمین محمدعلی انصاری، گفت: در همه ادیان به ویژه دین اسلام به سلامت نگاه ویژه‌ای شده تا جایی که در احادیث اشاره به عقل سالم در بدن سالم شده‌است
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان ادامه داد: سلامت بخش‌های مختلف ذهن از جمله جسم، روح و فکر در مباحث دینی ما نیز وجود دارد، حتی امام علی‌(ع) علم را به دو بخش علم دین (معنویت) و علم بدن تقسیم می‌کنند ضمن اینکه بسیاری از بزرگان علم پزشکی نیز ایرانی هستند از جمله ابن‌سینا که از بزرگ‌ترین عالمان در زمینه طب در تاریخ است و همچنین زکریا راضی و ابوریحان بیرونی پزشکان مشهوری بوده‌اند.
وی با اشاره به سه حوزه سلامت، نیکوکاری و سینما، افزود: هیچ‌کس در هیچ کجا دنیا منکر اهمیت این سه حوزه نیست، اهمیت کار این جشنواره در این است که برای اولین بار پلی ما بین این حوزه‌ها شده و مثلث سلامت، کار خیر و فیلم و سینما را ایجاد کرده است. یکی از ارزشمندترین نیازهای انسان را که سلامت است را با بهترین گروه انسان‌ها یعنی خیرین را پیوند می‌زند و آن را در قالب زیبای هنر می‌ریزد.
انصاری اهمیت این جشنواره را بسیار بالا دانست و اظهار کرد: برگزاری این جشنواره در اصفهان مهد فرهنگ تمدن ایران اسلامی و همچنین شهری که همیشه در زمینه مراکز خیریه زبانزد بوده است اهمیت بالایی دارد ضمن اینکه حضور قریب به هزار اثر در این جشنواره گواه از اهمیت آن می‌دهد.
در ادامه مراسم سیدمهدی سیدین‌نیا با ارائه آمار آثار ارسالی به جشنواره گفت: از 933 اثر ارسالی به دبیرخانه جشنواره 372 اثر در بخش داستانی، 216 اثر در بخش مستند، 272 اثر در بخش فیلم‌نامه و 60 اثر هم در بخش دانش‌آموزی مورد داوری داوران مجرب و کارشناس قرار گرفت.
وی افزود: اکران فیلم‌ها از امروز آغاز می‌شود و تا بیست و ششم مهرماه هر روز از ساعت 9 صبح تا 20 در سه سالن سعدی، حوزه هنری و سینما چهارباغ ادامه خواهد داشت.
دبیر جشنواره با اشاره به سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب در خصوص تمدن و پیشرفت گفت: مسیر پیشرفت و تمدن هنر است و بر اساس مستندات تاریخی، هنر بسیار قدرتمندانه در عرصه‌های مختلف نقش آفرینی کرده و خواهد کرد
هنرمندان باید صحنه‌های تأثیرگذار خلق کنند
معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان اصفهان در این مراسم با بیان این نکته که کار خیر فقط احداث بیمارستان نیست، تأکید کرد: عیادت کردن و انجام امور داوطلبی برای بیماران، محبت کردن و حتی خوشرویی و خوش برخوردی نیز کار خیر هستند، ما باید انواع کار خیر را شناسایی کنیم و در انجام آن‌ها کوشا باشیم. هنرمندان نیز باید با خلق صحنه‌های تأثیرگذار احساسات و عواطف مردم را متناسب با جنبه‌های انسانی برانگیزند.
علیرضا یوسفی ادامه داد: باید خیر را بشناسیم و آن را انجام دهیم، امروزه بحث خیر و نیکوکاری یکی از شاخص‌های توسعه است که ترویج این فرهنگ باعث رشد و تعالی در جامعه می‌شود. سلامت نیز یکی از مهم‌ترین حوزه‌هایی است که خیرین در آن فعال هستند، اولین بیمارستان اصفهان یعنی بیمارستان امین توسط یک خیر ساخته شده‌است. خداوند به کار خیر برکت می‌هد و اصل در انجام کار خیر احساس لذت، شکوفایی روحی و انرژی فوق العاده‌ای است که خود فرد خیر به آن می‌رسد.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در پایان افزود: تجربه زیبایی کار خیر و لذت انجام آن را باید به وسیله هنر در جامعه بسط داد آن چنان که انجام کار خیر به تعدد و تکرار انجام شود و با روحیه خستگی ناپذیر ادامه‌دار شود.
در پایان این مراسم با اکران فیلم "با کریمان" جشنواره رسماً افتتاح و آغاز بکار کرد.