سخنرانی مسئولین اولین جشنواره تجلیل از خیرین و واقفین حوزه سلامت

سخنرانی مسئولین اولین جشنواره تجلیل از خیرین و واقفین حوزه سلامت

سیدحسین رضازاده:
دنیا مزرعه آخرت است، این فرصت اندک را غنیمت بدانیم و به دنبال باقیات صالحات برای خود باشیم
در قاموس طبیعت واژه ای پرمعناتر از احسان و خدمت نمی توان یافت
همزمان با میلاد مولی الموحدین حضرت علی(ع) اولین جشنواره تجلیل از خیرین و واقفین حوزه سلامت استان، با حضور جمعی از مسوولین بلند پایه کشوری و استانی همچنین بیش از 900 خیر استان اصفهان در محل تاریخی کاخ موزه چهلستون برگزار شد.
دکتر باقری لنکرانی در این آئین باشکوه، اصفهان را پیشتاز عرصه های علمی، فرهنگی، دینی و اجتماعی خواند و گفت: دانشمندان، عالمان و ادیبان بزرگی که از این دیار برخاسته اند هر یک نقش مؤثری در معماری بنای عظیم فرهنگ و تمدن ایران زمین و بلکه جهان اسلام داشته و به عنوان نقطه عطفی در پیشرفت علوم و فنون مختلف مطرح بوده و هستند.
وی افزود: در میان 30 استان یکی از موفقترین، اثرگذارترین، مهمترین و فعالترین مجامع، مجمع خیرین سلامت استان اصفهان است که در هر زمان همراه سلامت مردم و دانشگاه علوم پزشکی در عرصه های مختلف اعم از ساخت و تجهیز مراکز درمانی و بهداشتی و ... بوده است.
وزیر بهداشت و درمان با اشاره به هدفمند شدن عملکرد مجامع خیرین کشور، اظهار داشت: تشکیل مجمع به جهت گیری بیشتر کارها کمک نموده تا آنجا که مطابقتش با نیازها افزایش یافت. پیش از این نیز کارهای بزرگی انجام شده بود اما برخی از آنها به دلیل عدم تطابق با نیاز جامعه آنگونه که باید به نتیجه نمی رسید، میان نظام سلامت و خیرین تعاملی نبود اما طی سه یا چهار سال اخیر حضور خیرین در حوزه سلامت حضوری پررنگ و بی نظیر بوده است.
دکتر لنکرانی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: در قانون بودجه سال 88 تأکید شده است که پروژه های خیرین به عنوان هزینه مالیاتی محسوب گردد و این خود تشویقی شایسته در اشاعه این فرهنگ خداپسندانه است و امیدواریم فضای تعامل خیرین و حوزه سلامت گسترده تر، عمیق تر و با برکت روزافزون همراه گردد.
مشاور وزیر و دبیرکل مجمع خیرین سلامت کشور نیز در این مراسم، نیاز به درمان را یکی از اساسی ترین نیازهای اجتماعی دانست و گفت: بستر کنونی خدمات درمانی کشور (که متولی آن حکومت است) علی رغم تمام تلاش هایی که صادانه انجام شده، به دلیل وجود معضلات عدیده و دلایل میدانی و بعضاً مدیریتی پاسخگوی نیاز رو به رشد جمعیت جوان کشور ما نیست.
وی تصریح نمود: البته نباید مجاهدت های گرانقیمتی که توسط دولتها و مسوولین، اطباء، متخصصین، شاغلین بخش سلامت و خدمات درمانی صورت پذیرفته را از نظر پنهان داشت چراکه این مجاهدت ها چهره خدمات درمانی در ایران را در میان کشورهای منطقه و جهان شاخص نموده است.
سیدرضا نیری در میان خیل عظیم خیرین حوزه سلامت استان ضمن تقدیر از نقش آفرینی بدیل نیکوکاران و واقفین سلامت به ویژه خیرین اصفهانی خاطر نشان نمود: باتوجه به رشد بی امان جمعیت و نیاز روزافزون هموطنان به خدمات بهداشتی و درمانی، قطعاً توان حکومتی به تنهایی قادر به پاسخگویی نیست و در این راستا بایستی از ظرفیت های موجود دیگر در کشور استفاده شود. یکی از این ظرفیت ها که به جرأت می توان گفت جامعه اسلامی و ایرانی ما را از همه جوامع و تمدن ها متمایز می نماید، اهتمام مردم از هر قشر و گروهی به امر دستگیری و دادیاری است. این آموزه دینی و فرهنگی که با نام ایران و ایرانی عجین است، بارها کشور را از بحران ها و گردنه های سخت به سرمنزل امن رسانده و چه در دوره جنگ و چه زمان سازندگی، همیشه چراغ انفاق و نوع دوستی در دارالمعرفت ایران پرفروغ و چشم نواز بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و قائم مقام وزیر در استان در اولین جشنواره خیرین و واقفین عرصه سلامت استان طی سخنانی از حوزه سلامت به عنوان حوزه ای بسیار مهم یاد کرد و اذعان نمود: طبق قانون، وظیفه حاکمیت تأمین سلامت مردم است و در هر استان دانشگاه های علوم پزشمی عهده دار تأمین سلامت مردم هستند چراکه محور توسعه پایدار انسان سالم است. دکتر شاهین شیرانی، نظام سلامت ایران را الگوی موفق سایر کشورها خواند و گفت: به برکت انقلاب اسلامی تحولات عظیمی در بحث سلامت در کشورمان رخ داده است و برخود می بالیم که در کشورهای متعدد حتی دشمنان ما نظام سلامت ایران را به عنوان الگوی برتر و موفق در میان سایر ملل اعلام می نمایند.

وی افزود: باتوجه به فعالیت های چشمگیر دولت خدمتگزار طی چهارسال گذشته، هنوز تا رسیدن به ایده آلها، بسیار جای کار و تلاش است و برای ترقی یار سلامت به همیاری بیشتر مردم نیازمندیم چرا که معتقدیم مشکلات بایستی با سرعت و کیفیت هرچه بهتر برطرف گردد.
بیانات مدیرعامل مجمع خیریه های درمانی استان نیز شوری خاص به مراسم بخشید. وی آغاز سخنان خود را با جملاتی از امیرمؤمنان علی(ع) مزین نمود و با اشاره به خطبه 237 نهج البلاغه گفت: اکنون که زنده اید عمل نیک کنید، پرونده ها گشوده است، عمل کنید پیش از آنکه چراغ عمل خاموش شود و فرصت پایان یابد، تا لحظه مرگ مهلت برای نیکوکاری هست. 
سیدحسین رضازاده با بیان اینکه از دست دادن فرصت ها اندوه بار است و نباید ثانیه ها را برای انجام عمل خیر از دست داد، تصریح نمود: چه بسیار پیش می آید که متوجه نیاز نیازمندان می شویم و این توجه، فرصتی است که باید برای بهره برداری از آن تلاش نمود و اگر در توان بود نباید گذاشت دیگری انجام دهد. باید سعی کنیم از سبقت گیرندگان در انجام عمل خیر باشیم.
اگر ساخت بیمارستان و تجهیز آن، خدمت رسانی به دردمندان و بیماران، وظیفه دولت است چرا فرصت از دست ما برود؟ مگر شیعه علی(ع) مورد خطاب مولا نیست که فرمود: «حذرا در تنگدستان، که چاره ای ندارند» و سفارش به رسیدگی آنها را در نامه خود موکدا متذکر شد. چگونه می توان خود را حفظ کرد در حالی که به نیاز نیازمند، پاسخ نداد و ادعای پیروی از سیره ائمه معصومین(ع) را نمود. مدیرعامل مجمع خیریه های درمانی استان، رسیدن به حد مطلوب حوزه سلامت را در گرو تلاش و همت خیرین دانست و افزود: دست یابی به ایده آل در بخش سلامت نیازمند گام های بلند است و این مهم جز به همت خیرین متدین امکان پذیر نیست. حوزه سلامت هم همت بلند می طلبد و هم سرعت زیاد. آیا می توانیم مطمئن باشیم که در لحظه حضور مولا در شب اول، که نامه عمل بسته می شود از ما نپرسند که چرا نسبت به درد دوستان من بی توجه بوده اید؟
وی ادامه داد: حوزه سلامت دو نوع سعی متفاوت و هم سو را می طلبد. از یک طرف جبران کمبودها اعم از ساخت درمانگاه، بیمارستان، تجهیز آنها و تأمین کادر متخصص و از طرفی سهولت دستیابی به امکانات برای تنگدستان، بدون در نظر گرفتن هرکدام از این دو مهم کار انجام نمی شود و به هدف نخواهیم رسید. سیدحسین رضازاده با اشاره به صرف هزار میلیارد تومان در حوزه سلامت از سوی خیرین استان اصفهان خاطر نشان کرد: طی 30 سال پس از انقلاب تاکنون بیش از 950 میلیارد تومان در بخش خرید زمین، ساختمان بیمارستان، خرید تجهیزات پزشکی، کمک هزینه دارو توسط خیریه ها و خیرین حوزه سلامت استان صورت گرفته است و این نشانگر آن است که اصفهان همیشه در امور خیر به ویژه حوزه سلامت پیشتاز می باشد. وی افزود: کار خیر همه جا هست. اما خیری که به خاطر بندگی و اطاعت خدا و یافتن مستند و دردمند است، همه جا نیست. کار خیر دره مه جای دنیا هست اما در اینجا، کار خیر بوی ولایت می دهد. اینجا اصفهان است شهر سلمان محمدی که مشمول دعای پیامبر(ص) گردید. شهری که هر کوی و برزن آن یادآور محبت به خاندان نبوت و ولایت است. مدیرعامل مجمع خیریه های درمانی استان در پایان سخنان خود ضمن قدردانی از حضور دکتر باقری لنکرانی، سیدمرتضی بختیاری، شاهین شیرانی، و کلیه مسوولین استانی و کشوری در حوزه سلامت تصریح نمود: برگزاری اولین جشنواره تجلیل از خیرین و واقفین عرصه سلامت استان که با همکاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و مجمع خیریه های درمانی استان ترتیب یافته است، فرصت مغتنمی است تا از این عزیزان که تمامی زندگی خود را صرف خدمت به جامعه نموده اند، تجلیل گردد. شایان ذکر است در پایان جشنواره تجلیل از خیرین و واقفین عرصه سلامت استان با حضور وزیر بهداشت و درمان و جمعی از مسوولین از سه خیر برگزیده کشور، سیدرضا نیری ملقب به فخر الخیرین، حجت الاسلام ناصری و آیت اله طباطبایی همچنین از 30 موسسه خیریه استان و 108 نفر از خیرین موسسات خیریه با اهداء لوح تقدیر، قاب مینا، مدال حاوی سلامت و هزینه تشرف به آستان مقدس امام علی بن موسی الرضا (ع) قدردانی شد. گفتنی است در این مراسم هزینه خرید 15 دستگاه آمبولانس به ارزش هر دستگاه 60 میلیون تومان توسط خیرین حاضر در جشنواره همچنین از سوی مدیرعامل مجمع خیریه های درمانی استان به کلیه خیرین مدعو یک عدد سکه نقره منقش به نام حضرت علی(ع) اهداء گردید.