حاج سید محمد بحرینیان
روح حاکم بر جامعه اسلامی روح جمعی است و اسلام با اندیشه کسانی که فقط ادعای مسلمانی دارند و در اندرونی خانه هایشان بدون توجه به مسلمانان دیگر نشسته و مشکلات آنها را فراموش کرده اند مخالف است اقتضای اسلام و مسلمان بودن حقیقی اهمیت دادن به دیگران و مسائل مربوط به جامعه اسلامی است به طوری که بر اساس آیات نورانی قرآن کریم و سیره پیامبر (ص) و ائمه معصوم (ع) مسلمان واقعی گرفتاری های مسلمانان را گرفتاری خود می داند و ادعای برادری نسبت به یکدیگر دارید می بایست مشکلات یکدیگر را دفع کنید
در غیر این صورت برادرهم نیستید چون اسلام به ادعا نیست. سیره اهل بیت(ع) نسبت به مسلمانان و اهمیت دادن به برادران و خواهران دینی خود بهترین الگو برای پیروان راستینشان در طول تاریخ بوده است آنجه در ادامه می خوانید گوشه ای از خدمات یکی از خیرین اصفهانی است که با تأسی به سیره معصومین (ع) مسلمان حقیقی بود که در طول عمر هشتاد ساله خود برای کمک به مسلمانان لحظه ای از پای ننشست. مرحوم حاج سید محمد بحرینیان در سال ۱۳۰۲ در خانواده ای متدین به دنیا آمد.
سید محمد فردی خودساخته و بسیار مهذب بود که از ابتدای جوانی و در حد استطاعت خود در کارهای خیر و عام المنفعه شرکت داشت به طوری که از همان ایام سرپرستی چند خانواده محروم و بی بضاعت را عهده دار شده بود همه ساله در ماه مبارک رمضان به ویژه شبهای قدر مبالغ قابل توجهی برای کمک به مساجد محل اختصاص می داد که هم صرف نوسازی و گسترش مساجد و هم صرف افراد نیازمند و ایتام محل می شد، این کمک ها علاوه بر وجوه شرعیه ای بود که او همه ساله به نماینده مرجع تقلید خود می پرداخت.
مرحوم بحرینیان در سال ۱۳۵۰ با اهدای یک باب منزل مسکونی بزرگ در محله همت آباد که یکی از محلات فقیرنشین و بدون امکانات آموزشی درمانی کافی در شهر اصفهان بود، سنگ بنای احداث درمانگاه حجتیه را گذاشت،
سپس با خریدن خانه های اطراف و الحاق آن به بنای اولیه و با کمک دیگر خیرین، بیمارستان خیریه حجه ابن الحسن(ع) ساخته شد که هم اکنون یکی از بیمارستان مجهز در منطقه شرق و جنوب شرقی اصفهان می باشد.
حاج سید محمد بحرینیان همچنین در ساخت و تجهیز بیمارستان حضرت سیدالشهدا(ع) شرکت فعال داشت، به طوری که در دهه ۷۰ یک دستگاه عکسبرداری اشعه گاما را که برای تشخیص بیماری سرطان در بیمارستان لازم است با هزینه زیادی خریداری و به بیمارستان اهدا نمود در حالی که در آن زمان فقط یکی از این دستگاه و آن هم در بیمارستان شریعتی تهران وجود داشت و بیماران با زحمت زیاد و نوبت های طولانی موفق به استفاده از آن میشدند. بدین ترتیب با خرید این دستگاه که هم اکنون هم مورد استفاده قرار می گیرد، بدست با خیر و برکت و بخشی از مشکلات این بیماران حل شد.
وی از بنیانگذاران انجمن خیریه صرع و سرطان و انجمن خیریه ام اس اصفهان نیز بود و کمک های زیادی به این انجمن ها می نمود، از جمله اهدا حدود یکهزار متر زمین به خیریه پژوهشی درمانی ام اس جهت ساخت مرکز پژوهشی و درمانی مبتلایان به این بیماری مزمن و سایر بیماری های مغزی عصبی و لاعلاج از دیگر اقدامات ایشان عضویت در هیئت امنای انجمن خیریه حضرت ابوالفضل(ع) جهت کمک به بیماران کلیوی بود. وی ضمن کمکهای مالی فراوان، با مشارکت دیگر خیرین اقدام به ساخت ۲۹ واحد آپارتمانی و اهدای منافع آن به انجمن خیریه حضرت ابوالفضل(ع) نمود تا صرف مخارج افراد بی بضاعت و نیازمند شود، به علاوه حاج آقا بحرینیان ده ها واحد آپارتمانی نیز به هزینه شخصی خود ساخت و به صورت رایگان در اختیار افراد کم بضاعت قرار داد. او عضو انجمن خیریه بنیاد ازدواج هم بود و نزدیک به ۳۵۰ هزار متر مربع زمین در شهرک پردیس شاهین شهر را جهت تسهیل ازدواج جوانان به اداره مسکن و شهرسازی اهدا نمود. مرحوم بحرینیان در عین حال از امور آموزشی نیز غافل نبود به طوری که یک باب مدرسه با ۱۲ کلاس درس را به هزینه خود ساخت و به مؤسسه آموزشی امام محمد باقر(ع) اهدا نمود. همچنین یک باب منزل مسکونی دو طبقه و بزرگ را نیز برای راه اندازی یک مدرسه دخترانه به این مؤسسه اهدا نمود. مرحوم بحرینیان در کنار دغدغه هایی که برای امور معیشتی، درمانی و آموزشی مردم به ویژه افراد نیازمند داشت، از توجه به مسایل دینی نیز عافل نبود که از جمله می توان به اهدای مبلغ یک میلیارد ریال جهت ساخت و گسترش دانشگاه دارالقرآن الکریم اشاره کرد که حرکت بسیار ارزنده و ماندگاری بود. تأمین سالیانه کفش و لباس در مدارس دخترانه و پسرانه در مناطق محروم و اطراف اصفهان را نیز می توان از دیگر اقدامات خیر ایشان عنوان کرد. این اقدامات خیری که بدست این خیر بزرگوار صورت گرفت همان چیزی است که ما از آن مطلعیم، چه بسا ایشان منشأ بسیاری از کارهای خیری بوده که از آن بی اطلاع هستیم وفقط معاملهای بین او و خدایش بوده است که فقط دعاگویان فراوانی پس از خود برجای گذاشت. در مجموع هر کس در طول عمر بیش از هشتاد سال این مرد بزرگ با او آشنا می شد از سجایای اخلاقی و خلوص نیت و آمادگی او برای کمک به هم نوعانش شگفت زده می شد. خداوند روح بزرگ این مرد وارسته، متدین و خیرخواه را با اجداد طاهرینش محشور و در زمره نزدیکان چهارده معصوم(ع) قرار دهد.