سیدرضا نیری

سیدرضا نیری

حاج سید رضا نیری، نامی آشنا در تاریخ مبارزات انقلابی است.ایشان از خاندانی اصیل از سادات منطقه مرانک است که در نوجوانی به همراه پدر و خانواده به پیشوا ورامین هجرت کرده است. 
قیام پانزده خرداد مردم ورامین به نام وی پیوند خورده است.پس از انقلاب اسلامی او به همراه عده ای از یاران دیرین امام مانند حاج حبیب ا... عسگری اولادی و حاج ابوالفضل حیدری کمیته امداد را تاسیس کردند. 
مدت طولانی مدیریت وی بر کمیته امداد و خدمات شایان توجه وی از او چهره ای آشنا در خدمت به محرومین ساخته است. وی تا زمان عضو مجمع خیرین سلامت کشور را عهده دار بود.

زندگی نامه


سید رضا نیری در هشتم آبان ماه سال 1314 در مرانک دماوند و در خانواده ای اصیل و مذهبی چشم به جهان گشود. وی بخشی از تحصیلات خود را در محل تولد خود و بقیه آن را به جهت مهاجرت به شهر پیشوا در این شهر سپری نمود. وی تحصیلات ابتدایی را در محل تولدشان آغاز کرده و دو سال پایانی دوره ابتدایی را بعلت مهاجرت، در شهر پیشوای ورامین سپری کرد. 
سپس تحصیلاتش را در شهر تهران تا سطح دیپلم نظام قدیم ادامه داد و در 21 سالگی با خانواده ای متدین و شریف که مالک محل سکونتش نیز بود آشنا شده و همسرش را از این خانواده برگزید و جهت اداره زندگی و امرار معاش شغل کاسبی و داد و ستد را برگزید. وی سپس به تهران مهاجرت کرد و در یکی از محلات مذهبی اطراف بازار تهران بنام کوچه غریبان سکنی گزید. 
در این محله مسجدی وجود داشت که درآن یکی از شخصیت های برجسته یعنی عالم ربانی و زاهد وارسته مرحوم آیت الله حاج شیخ محمد حسین زاهد نماز اقامه می کرد و به روشنگری و هدایت مردم مشغول بود. آقای نیری که از نمازگزاران فعال این مسجد بود به شاگردی آن مرحوم مفتخر گردید و از محضر ایشان بهره های فراوانی برد به گونه ای که این آموزه ها نقش بسزایی در تکوین شخصیت وی داشت. 
پس از رحلت این عالم بزرگوار با هدایت حضرت آیت الله العظمی بروجردی ( ره) شخصیت ارزشمند دیگری یعنی حضرت آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حق شناس راه ایشان را ادامه داد.

فعالیت های برجسته


برخی از فعالیت های برجسته و عمده ایشان در این دوره عبارتند از: حمایت مادی از اعتصابیون صنعت نفت و سایر اعتصابیون به همراهی جمعی از مبارزین و خیرین، مشارکت فعال در ترویج، تکثیر و و پخش پیامها و اعلامیه های حضرت امام، ایفای نقش کلیدی در برپایی نماز باشکوه عید سعید فطر در قیطریه به امامت حضرت آیت الله شهید دکتر مفتح که در این رابطه در معرض خطر دستگیری توسط ساواک نیز قرار گرفت، لیکن پس از عدم موفقیت در دستگیری وی دختر بزرگوار ایشان که در آن موقع 16 ساله بود برای مدتی بازداشت گردید، شرکت فعال در وقایع 17 شهریور سال 1357 به اتفاق تمامی اعضای خانواده که بعدها به جمعه سیاه مشهور گردید، با تشریف فرمایی حضرت امام در 12 بهمن سال 1357 ایشان که عضو کمیته استقبال از امام خمینی بود، مسئولیت پشتیبانی و پذیرایی از میهمانان امام و مستقبلین را به عهده گرفت، 
سپس چندی بعد با پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در 22 بهمن سال 1357 مسئولیت پذیرایی از سران رژیم ستم شاهنشاهی که دستگیر شده و در مدرسه رفاه برای محاکمه نگهداری می شدند، همچنین پشتیبانی از برخی از مراکز دولتی نظیر کمیته ها و بیمارستان ها به عده ایشان نهاده شد. 
ایشان با بهره جستن از کمک ها و هدایای مردمی و سایر منابع، این مسئولیت را با حسن تدبیر و برنامه ریزی دقیق به نحو مطلوب به انجام رسانید، ایشان در شب اول ورود امام به میهن اسلامی مسئولیت پذیرایی از امام و آماده نمودن محل و لوازم استراحت ایشان را بعهده داشتند. وی سپس مسئولیت جمع آوری هدایای مردمی و مصرف آن در امور ضروری مرتبط با شرایط اوایل انقلاب را بعهده گرفت و پس از صدور فرمان حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر تاسیس کمیته امداد در 14 اسفند سال 1357 همکاری اساسی و جدی خود را با این نهاد آغاز نمود و مدتی بعد از سوی حضرت امام (ره) به عضویت در شورای مرکزی کمیته امداد مفتخر گردید. 
همچنین به لحاظ سوابق درخشان و حسن تدبیر ایشان، مسئولیت اجرایی و سرپرستی کمیته امداد به وی محول گردید که مدت 27 سال عهده دار این سمت خطیر و تعیین کننده بوده است. سابقه شکل گیری و پی ریزی تشکیلات کمیته امداد به سالهای قبل از پیروزی انقلاب و حدوداً سال 1342 بر می‌گردد که تعدادی از انقلابیون اول نهضت اسلامی که در زمره ‌همراهان و همرزمان حـضرت امام خمینی (ره‌) قرار داشتند و بعضاً مـسئولین فعلی این نهـاد هستند، از طرف مـعظم له مـأموریت رسیدگی به‌خـانواده زندانیـان سیاسی و نیازمندان مبارزین را به عهده داشتند. 
 اقدامات حمایتی و امدادی این بزرگان خصوصاً در زمان اوجگیری انقلاب اسلامی یعنی سالهای 56 و 57 که مبارزات امت مسلمان به اوج خود رسید و اعتصاب و تحصن همه جا را فرا گرفت‌، با حمایت گسترده و فراگیر از اعتصابیون و خانواده زندانیان سیاسی و نیازمندان جامعه سیر صعودی یافت.

دغدغه های خیرخواهانه سید رضا نیری اولین رییس کمیته امداد امام خمینی و اولین رییس مجمع خیرین کشور


سید رضا نیری اولین رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) و از مبارزان و اعضای باسابقه حزب موتلفه اسلامی و و اولین رییس مجمع خیرین کشور بوده است
حاج سید رضا نیری، نامی آشنا در تاریخ مبارزات انقلابی است. ایشان از خاندانی اصیل از سادات منطقه مرانک است که در نوجوانی به همراه پدر و خانواده به پیشوا ورامین هجرت کرده است. قیام پانزده خرداد مردم ورامین به نام وی پیوند خورده است.پس از انقلاب اسلامی او به همراه عده ای از یاران دیرین امام مانند حاج حبیب ا... عسگری اولادی و حاج ابوالفضل حیدری کمیته امداد را تاسیس کردند. مدت طولانی مدیریت وی بر کمیته امداد و خدمات شایان توجه وی از او چهره ای آشنا در خدمت به محرومین ساخته است. وی تا زمان عضو مجمع خیرین سلامت کشور را عهده دار بود.

آثار و تالیفات


کتاب خاطرات با عنوان «نیم قرن خاطره» که توسط مرکز انقلاب اسلامی به چاپ رسیده است.

شاخصه های انتخاب اهدا نشان سلامت


  • مؤسس و بنیانگذار مجمع خیرین سلامت کشور
  • اخذ نشان های معتبر ملی در حوزه سلامت
  • فعالیت های تأثیرگذار در رشد و تعالی خدمات بهداشتی درمانی
  • کسب افتخارات و دریافت لوح از مقامات عالی وزارت بهداشت و درمان
  • دبیرکل مجمع خیرین سلامت کشور
  • تاسیس مراکز بهداشتی درمانی یا بیمارستان
  • دارا بودن اثر مکتوب در فرهنگ سازی در حوزه پیشگیری و درمان در حوزه سلامت

تاریخ اهداء نشان سلامت


در مراسم اولین جشنواره خیرین سلامت استان اصفهان که در باغ موزه چهلستون اصفهان مورخ 13 رجب 1431 مصادف با 1388/04/15 برگزار گردید، به سیدرضا نیری مشاور وزیر بهداشت و دبیرکل مجمع خیرین سلامت کشور نشان حامی سلامت اهداء گردید.