برگزاری نشست مجمع خیرین سلامت اصفهان در معاونت امداد و نجات جمعیت هلالاحمر / 1404/04/31
برگزاری نشست مجمع خیرین سلامت اصفهان در معاونت امداد و نجات جمعیت هلالاحمر، با هدف بررسی ظرفیتها و پتانسیلهای موجود در راستای همافزایی و کمک به نیازمندان، صبح امروز سه شنبه مورخ 1404/04/31 ساعت 6 صبح در مرکز کنترل و هماهنگی عملیات اضطراری (EOC) معاونت امداد و نجات و با حضور استاندار اصفهان، مدیرکل مدیریت بحران استانداری،، هیات مدیره مجمع خیرین سلامت استان، مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان و جمعی از مسئولین، خیرین و مدیران خیریههای سلامت استان، به میزبانی جمعیت هلالاحمر استان اصفهان برگزار گردید.
در این نشست، مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان اصفهان ضمن خوشامدگویی به حاضرین، بر اهمیت نقش خیریههای سلامت در ارتقای خدمات بهداشتی و درمانی تأکید کرد. وی اظهار داشت: خیرین سلامت همواره بازوی قدرتمند نظام سلامت و امداد بودهاند. همکاری آنها با جمعیت هلالاحمر میتواند به تقویت خدماترسانی به نیازمندان و آسیبدیدگان در شرایط بحرانی منجر شود.
وی همچنین به تشریح خدمات جمعیت هلالاحمر استان پرداخت و گفت: جمعیت هلالاحمر به عنوان یک نهاد مردمی و بشردوستانه، در حوزههای امداد و نجات، آموزش همگانی، داوطلبان و جوانان، و امور بینالملل فعالیت میکند. در شرایط بحرانی مانند حوادث طبیعی یا جنگ، این جمعیت در خط مقدم خدمترسانی قرار دارد و با بهرهگیری از توان داوطلبان و امدادگران، به یاری آسیبدیدگان میشتابد.
مدیرعامل هلالاحمر استان افزود: «در جنگ ۱۲ روزه اخیر نیز، جمعیت هلالاحمر با تمام توان وارد میدان شد و خدمات امدادی، درمانی و حمایت روانی به آسیبدیدگان ارائه کرد. این تلاشها بدون حمایت خیرین و مردم امکانپذیر نبود.»
در بخش دیگری از این برنامه، از خانوادههای شهدای امدادگر جنگ ۱۲ روزه تحمیلی و خدمات نجاتگران خدوم تجلیل به عمل آمد. در این مراسم، با اهدای لوح تقدیر و هدایایی از خانوادههای شهدا و نجاتگران برتر قدردانی شد.
مدیرعامل مجمع خیرین سلامت استان اصفهان سیدحسین رضازاده ضمن قدردانی از زحمات جمعیت هلال احمر استان اصفهان در همه عرصه ها، به ویژه در طول جنگ تحمیلی رژیم غاصب اسرائیل، بر اهمیت قدردانی از این فعالیت ها و آشنائی با ظرفیت های این جمعیت تأکید نمودند و آمادگی خود را جهت عضو افتخاری جمعیت هلال احمر اسان اصفهان توسط جامعه خیرین حوزه سلامت استان اصفهان اعلام نمودند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری نیز در سخنانی، بر اهمیت آمادگی و هماهنگی بین دستگاهها در شرایط بحرانی تأکید کرد و گفت: همکاری بین هلالاحمر و خیرین سلامت میتواند گامی بزرگ در جهت تقویت زیرساختهای امدادی و بهداشتی استان باشد.
در ساعات اولیه وقوع جنگ ۱۲ روزه بیش از ۷۰ عمل جراحی در این شهر انجام شد و تیمهای درمانی، اورژانس، بهداشت، غذا و دارو و مدیران بیمارستانها، بدون وقفه کار کردند.
منصور شیشهفروش روز سهشنبه در نخستین نشست مشترک جمعیت هلال احمر و مجمع خیرین سلامت استان گفت: در ساعات اولیه وقوع جنگ، ستاد مدیریت بحران بلافاصله تشکیل جلسه داد و شهرداریها بصورت یکپارچه وارد عمل شدند و هیچ اقدامی معطل نماند و همه دستگاهها با هماهنگی کامل و سرعت عمل، وارد میدان شدند.
وی افزود: چنین عملکردی حاصل هماهنگی، انسجام و حس مسوولیتپذیری دستگاههای اجرایی و امدادی استان بود.
شیشهفروش، بحران اخیر را آزمونی برای سنجش آمادگی استان توصیف و اضافه کرد: اصفهان نشان داد که آماده اجرای برنامههای خودحفاظتی، امدادی و عملیاتی است و ظرفیتهای لازم برای مواجهه با بحرانهای پیشبینی نشده را دارد.
وی با بیاناینکه اصفهان نیازمند تقویت انبارهای امدادی و بازنگری در زیرساختهای خدماتی خود است، تأکید کرد: مجموعه سلامت استان با همراهی خیران و دستگاههای مسوول میتوانند در مسیر تحقق عدالت سلامت و افزایش تابآوری استان گامهای مؤثری بردارند.
شیشهفروش با تأکید بر ظرفیت بالای مردمی و نهادهای اجرایی اصفهان تصریح کرد: تقویت همافزایی، آموزشهای پیشگیرانه، استفاده از ظرفیتهای داوطلبانه و آمادهسازی برای شرایط پیچیده باید در دستور کار دائمی استان قرار بگیرد.
رئیس بیمارستان الزهرا(س) اصفهان نیز در این نشست با اشاره به آمادهباش کامل این مرکز درمانی در ساعات اولیه بحران اخیر از تلاش داوطلبانه کادر درمان، آمادگی برای پذیرش مجروحان استان و پشتیبانی ویژه مدیریت بحران استان و هیات رییسه دانشگاه علوم پزشکی تقدیر کرد.
دکتر مینو موحدی گفت: در همان ساعات اولیه، بیمارستان الزهرا(س) وارد گام(فاز) بحران شد و بلافاصله اورژانس و دو طبقه از بیمارستان را برای پذیرش مجروحان تخلیه کردیم.
وی توضیح داد: همزمان اعلام شد که بیمارستان الزهرا(س) اصفهان «مُعین پایتخت» است؛ بنابراین تیم درمان ما شامل پزشکان، پرستاران و کلیه پرسنل حتی خارج از ساعت شیفت کاری، داوطلبانه اعلام کردند که حاضر به خدمت هستند و بلافاصله نیز فعالیت خود را آغاز کردند.
موحدی گفت: این تیم ۲۴ ساعته در بیمارستان مستقر بود و مجروحان پذیرش شده را تحت درمان قرار دادند.
وی تأکید کرد: ما کوشیدیم بحران را از تمام زوایا ببینیم بنابراین برای بیماران حاد نیز تمهیداتی درنظرگرفتیم و مراکز پشتیبان برای بیمارستان تعریف کردیم که کادر درمان مت در آنها هم حضور فعال داشتند.
موحدی خاطرنشان کرد: در مدت جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، این بیمارستان همزمان با پذیرش مجروحان، ارائه خدمات به مردم عادی شهر را نیز متوقف نکرد و عملهای بزرگی مانند پیوندهای کبد، کلیه، مغز استخوان و درمان بیماران سرطانی و بیماران سنگین را نیز انجام داد.
استاندار اصفهان: دستان خیرین،همچون جاری کردن رود مهربانی امید در خشکسالیهای زندگی است
استاندار اصفهان در جمع خیرین سلامت هلال احمر گفت: هیچ اقدامی ماندگارتر از جاری کردن رود مهربانی و امید در خشکدلترین لحظات زندگی انسانها نیست.
مهدی جمالینژاد در جمع خیرین سلامت هلال احمر استان اظهار کرد: در دفتر روزگار، هیچ کاری ماندگارتر از جاری کردن رود مهربانی در خشکدلترین لحظات زندگی انسانها نیست و امروز، شما خیرین گرانقدر، نویسندگان این دفترید؛ نویسندگانی که با قلم مهرتان، امید را بر صفحهی تاریک رنجها نقش زدهاید.
استاندار اصفهان در نشست مشترك خیرین سلامت و جمعيت هلالاحمر تأکید کرد: تعامل نظاممند با خیرین، رمز تحقق عدالت اجتماعی و امداد اثربخش است
جمالی نژاد در نشست مجمع خیرین سلامت هلال احمر گفت: تعامل نظاممند با خیرین، رمز تحقق عدالت اجتماعی و امداد اثربخش است.
وی در نخستین نشست مشترک جمعیت هلالاحمر و خیرین سلامت استان اصفهان که در معاونت امداد و نجات هلالاحمر برگزار شد، با تأکید بر نقش بیبدیل خیرین در تحقق عدالت اجتماعی، اظهار کرد: تنها با برنامهریزی هدفمند و هدایت هوشمندانه کمکها به مناطق محروم و اقشار نیازمند است که میتوانیم عدالت اجتماعی را از آرمان به واقعیت تبدیل کنیم.
دکتر مهدی جمالی نژاد با تأکید بر نقش بیبدیل خیران در تحقق عدالت اجتماعی اظهار کرد: تنها با برنامهریزی هدفمند و هدایت هوشمندانه کمکها به مناطق محروم و اقشار نیازمند است که میتوانیم عدالت اجتماعی را از آرمان به واقعیت تبدیل کنیم.
وی با اشاره به اهمیت شفافیت در هزینهکرد کمکهای مردمی، از دستگاههای اجرایی خواست تا با ارائه گزارشهای دقیق، منظم و قابل رصد، قدمی بلند در جلب اعتماد پایدار خیرین بردارند و با اشاره به ضرورت تعامل نظاممند و انسجامیافته با خیران افزود: مردم و خیران حق دارند بدانند کمکهایشان چگونه و کجا مصرف میشود و این حق مسلم آنان است.
استاندار اصفهان در ادامه، با اشاره به تجربیات ارزشمند خیران در حوادث طبیعی بیان کرد: باید از توان سترگ خیران در بحرانها بهصورت سازمانیافته استفاده کنیم تا امدادرسانی سریعتر و منظمتر انجام شو و در این راستا ساختارهای مشارکتی خیران در بحرانها باید تقویت شود.
جمالینژاد بر ایجاد بانک اطلاعاتی جامع از خیران استان تأکید کرد و افزود: با شناسایی، دستهبندی و ساماندهی ظرفیت خیران، میتوانیم در پروژههای امدادی و سلامت، گامهایی بلندتر برداریم.
وی با اشاره به لزوم توسعه فرهنگ قدردانی از خیران، از برگزاری آیینهای باشکوه تجلیل و معرفی الگوهای موفق نیکوکاری سخن گفت: معرفی خیران شاخص، نهتنها قدردانی از زحمات آنان است، بلکه مشوقی قدرتمند برای گسترش فرهنگ مشارکت اجتماعی خواهد بود.
استاندار اصفهان در بخشی دیگر از سخنانش، بر ضرورت بهکارگیری پلتفرمهای دیجیتال و پرداختهای آنلاین برای جذب کمکهای خرد و کلان تأکید و بیان کرد: در دنیای امروز، استفاده از اپلیکیشنها و شبکههای اجتماعی، راهی اجتنابناپذیر برای تسهیل نیکوکاری است.
جمالینژاد در پایان بر همکاری تنگاتنگ هلالاحمر، استانداری و نهادهای اجتماعی تأکید کرد و افزود: تنها با هماهنگی حداکثری بین دستگاههای اجرایی میتوانیم از ظرفیت بینظیر خیران نهایت بهره را ببریم و این تعامل نقطه عطفی سازنده بین نهادهای اجرایی و خیران سلامت استان اصفهان محسوب میشود.
گفتنی است در پایان این نشست از خانوادههای معزز شهدای امدادگر و تلاشها و خدمات نجاتگران در جنگ ۱۲ روزه تحمیلی توسط استاندار، مدیرکل مدیریت بحران استانداری و مدیرعامل مجمع خیرین سلامت استان در مرکز کنترل و هماهنگی عملیات اضطراری معاونت امداد و نجات تجلیل به عمل آمد.
در پایان این مراسم، حاضرین از مرکز کنترل و هماهنگی عملیات اضطراری (EOC) بازدید و با امکانات و تجهیزات این مرکز آشنا شدند.